Community builders: Het versterken van Haagse wijken

Beste wijkpartner,

Graag nodig ik u mede namens wethouder Rabin Baldewsingh (wijkaanpak) op woensdag 29 november uit voor een kennis- en inspiratiesessie over participatie en community building in de Haagse wijken. Jorren Scherpenisse (Nederlandse School voor Openbaar Bestuur) zal u meenemen vanuit recent wetenschappelijk onderzoek naar sturing in netwerken bekeken vanuit een tijdsperspectief aan de hand van sprekende voorbeelden uit de Rotterdamse praktijk. Als tweede spreker staat Ricardo Buitinga (Balans Communicatie) op het programma. Met zijn jarenlange kennis en ervaring van de Haagse wijken vertelt hij over wat hij hier waarneemt. De laatste spreekster is Corrie Mulder. Zij zet zich al jarenlang vrijwillig in voor Ontmoetingscentrum Morgenstond en weet precies wat er speelt in haar wijk en hoe zij mensen moet bereiken.

Afsluitend presenteert wethouder Rabin Baldewsingh een aantal community builders die vanaf 2018 in onze Haagse wijken aan de slag gaan. Kortom een programma waarin kennis en praktijk samen komen met na afloop een lekkere broodjeslunch.

Wanneer: woensdag 29 november van 9.30 uur tot 13.00 uur
Waar: Haagse Lobby, Spui 68
(De Haagse Lobby is gelegen op de 10e etage van de Centrale Bibliotheek en bereikbaar via de centrale ingang.)Programma
09.00 – 09.30 uur  Inloop
09.30 – 09.50 uur  Opening door wethouder Rabin Baldewsingh (wijkaanpak)
09.50 – 10.30 uur   Kennislezing 1: Netwerken en sturing vanuit een tijdsperspectief. door Jorren Scherpenisse
10.30 – 10.45 uur   Pauze
10.45 – 11.15 uur     Kennislezing 2: De Haagse situatie. door Ricardo Buitinga
11.15 – 11.45 uur      Casus uit de praktijk: Ontmoetingscentrum Morgenstond. door Corrie Muller-Kap
11.45 – 12.00 uur    Afsluiting door wethouder Rabin Baldewsingh
12.00 – 13.00 uur   Lunch

Het belooft een leerzame en interessante sessie te worden en ik hoop jullie te verwelkomen. In verband met de catering is het fijn als u zich voor deze bijeenkomst aanmeldt via deze link? aanmelden kan tot vrijdag 24 november.

Met hartelijke groet,

Mohammed el Achkar
Algemeen directeur Dienst Publiekszaken