Uitnodiging deelname challenge NL tegen kinderarbeid

Deadline: 4 oktober 2017

Wat zouden bedrijven volgens jou kunnen doen om kinderarbeid aan te pakken? Hoe kunnen bedrijven voorkomen dat hun producten door kinderen worden gemaakt?

De Nederlandse overheid zet zich samen met het bedrijfsleven in om kinderarbeid uit te bannen. En daarbij hebben we jouw hulp nodig!

Doe mee aan de  “Nederland tegen Kinderarbeid” challenge! We zijn op zoek naar creatieve, innovatieve ideeën voor het uitbannen van kinderarbeid in de wereld.

Op www.nederlandtegenkinderarbeid.nl vind je meer informatie over de challenge en de voorwaarden.

Voor de beste inzendingen is er een mooie geldprijs en de mogelijkheid je idee onder de aandacht te brengen bij Nederlandse bedrijven op een bedrijfsevent op 24 oktober 2017 (middag). Daarnaast nemen we het beste idee mee naar de internationale Kinderarbeidconferentie in Argentinië in november a.s.

 

Ga samen met ons de strijd aan tegen kinderarbeid. We kijken uit naar je inzending!

 

Het NL tegen kinderarbeid team

NLtegenkinderarbeid@rijksoverheid.nl

 

 

 

Praktisch

Deelname ·         Deelname staat open van 1 september 2017 tot en met 4 oktober 2017 voor studenten, start-ups, ontwikkelteams en ondernemers.

·         Deelnemen is mogelijk in zowel individueel als teamverband.

·         Gebruik maken van externe kennis is toegestaan (bijv. door samen te werken met innovatielabs, bedrijven of onderwijsinstituten).

·         Jouw idee mag ingaan op de sub-onderwerpen uit de voorbeeldcasus (beschreven op de site), maar dit hoeft niet.

 

Jouw inzending ·         De vorm van jouw inzending is vrij maar bevat in ieder geval een samenvatting en bij voorkeur ook een filmpje van maximaal 1 minuut (via youtube). Je kan jouw inzending opsturen naar NLtegenkinderarbeid@rijksoverheid.nl
Beoordelingcriteria ·         Originaliteit

·         Haalbaarheid en schaalbaarheid

·         Verwachte impact

 

Uitslag ·         De vijf deelnemers met de beste ideeën mogen deze pitchen tijdens het event op 24 oktober 2017 (middag). De voertaal van dit evenement is Nederlands.

·         De vijf deelnemers aan het event worden half oktober bekend gemaakt.

·         Aan het einde van het event worden de drie winnaars van de challenge bekend gemaakt.

Prijzen ·         1e prijs: € 2.500,- Daarnaast wordt het winnende idee gepresenteerd tijdens de internationale Kinderarbeidconferentie in Argentinië november aanstaande

·         2e prijs: € 1.500,-

·         3e prijs: € 1.000,-

 

Voorwaarden ·         Wij hebben de bevoegdheid jouw idee openbaar te maken via deze website, tenzij je expliciet aangeeft daar bezwaar tegen te hebben bij het inzenden van jouw idee.

·         De informatie die we openbaar maken, wordt samengesteld op basis van de door jouw ingestuurde informatie over het idee.

·         Jouw idee blijft eigendom van jou.

Tip Wil je jouw idee alvast met mogelijk geïnteresseerde bedrijven bespreken, dat kan! Op 22 september is er een bijeenkomst met bedrijven en andere belanghebbenden waar je naar toe kunt. Mail je gegevens naar NLtegenkinderarbeid@rijksoverheid.nl, leg uit waarom je er bij wilt zijn en geef kort aan wat je idee is (je hoeft je idee nog niet te hebben ingestuurd). Doe dit voor 15 september. De eerste vijf aanmeldingen mogen mee naar de bijeenkomst.

 

Meer informatie en vragen Voor vragen en meer infomatie zie:

www.nederlandtegenkinderarbeid.nl

NLtegenkinderarbeid@rijksoverheid.nl