Wil je een Europese carrière? Kom naar de Meet & Greet van WerkenbijdeEU op 8 april, jaarbeurs Utrecht

Wil je jezelf ontwikkelen tot allround beleidsambtenaar bij de EU? Ben je recent HBO/WO afgestudeerd, young professional of mid-career? En wil je een stap maken in je (internationale) carrière? Kom dan naar de Meet & Greet op zaterdag 8 april.

Om alles uit je EU-carrière te kunnen halen en een vaste baan te bemachtigen doorloop je een concours: de selectieprocedure voor ambtenaren bij de EU. Op donderdag 30 maart opent het concours voor beleidsambtenaren, speciaal bedoeld voor starters en young professionals. Je kunt hieraan meedoen met elke studierichting. Tijdens de Meet & Greet van WerkenbijdeEU, op 8 april, staat dit concours centraal. Maar ook als je als mid-career wilt weten waar de carrièrekansen liggen of tijdelijk binnen jouw vakgebied aan de slag wilt, kun je je deze middag verder verdiepen. Hieronder lees je wat je tijdens de Meet & Greet kunt zien, doen en ontdekken.

EU-talk: Waarom zou je kiezen voor een EU-carrière?

Voordat je jouw route volgt in het programma, openen we de Meet & Greet met een inspirerende keynote van oud-Nationaal Ombudsman en lid van de Europese Rekenkamer Alex Brenninkmeijer. Hierna stellen de verschillende EU-experts zich aan jou voor en vertellen ze wat ze voor jouw EU-carrière kunnen betekenen.

Het concours: De start van je EU-carrière

Wat houdt het concours voor startende beleidsmedewerkers in en hoe kun je er het beste voor scoren? Hoe ziet je eerste functie eruit na het doorlopen van het concours? Tijdens een panelgesprek met jonge EU-ambtenaren en bij verschillende deelsessies hoor je verhalen uit de praktijk en kun je jezelf verder verdiepen.

Voer voor economen en financials

Heb je een achtergrond in de economie, banking of finance? Ga in gesprek met twee ervaren EU-ambtenaren over de verschillende mogelijkheden om als (senior-)econoom bij te dragen aan EU-beleid.
Speciaal voor de Meet & Greet wordt onder andere de Single Resolution Board (SRB) uitgenodigd. Ben je geïnteresseerd in de Europese Bankenunie? Bezoek de stand van de SRB en kom meer te weten over de carrièremogelijkheden voor net afgestudeerden en young professionals.

Tijdelijke functies en Informatiemarkt

Wil je meer informatie over hoe je in jouw vakgebied met een tijdelijk contract aan de slag kunt, mis dan vooral de deelsessie van de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de EU niet. Heb je een achtergrond in finance, bouwkunde, risk management of rechten ga dan ook langs bij de stand van de Europese Investeringsbank (EIB) en verdiep je in de mogelijkheden. Laat je uitgebreid voorlichten, bijvoorbeeld over het Europass cv; het cv als je gaat solliciteren op een functie bij de EU.

Netwerken

Tijdens de hele dag en zeker bij de borrel is er de mogelijkheid om te netwerken! Dé kans om in gesprek te gaan met Nederlandse EU-ambtenaren en andere ervaringsdeskundigen. Vraag ze alles wat je wilt weten over EU-instellingen, wat je kunt verwachten van het concours en waarom het waardevol is voor je carrière om hieraan mee te doen.

Praktische informatie en aanmelden

Waar? Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht
Wanneer? Zaterdag 8 april 2017 van 12.45 tot 18.30 uur

De Meet & Greet vindt plaats in Media Plaza in de Jaarbeurs Utrecht en duurt van 12.45 tot 18.30 uur. Kijk voor informatie over de route en parkeergelegenheid op de website van Media Plaza.

Let op: aanmelden is verplicht. Je kunt je aanmelden via het formulier rechts op deze pagina. Na je aanmelding ontvang je een bevestiging per e-mail.

Tot ziens op 8 april in Utrecht!