Lezingenserie Europa in de Praktijk (5 ECTS) – Meld je nu aan!

De eurocrisis, de migratiecrisis, Brexit, de opkomst van populistische partijen in diverse lidstaten: de Europese Unie is actueler dan ooit. Tegelijkertijd voelt zij voor velen ver weg. Kan Europa in haar huidige vorm al deze crises het hoofd bieden? En welke rol speelt Nederland hierin?

 In het keuzevak Europa in de Praktijk (5 ECTS) gaan tien vooraanstaande gastdocenten in op deze thema’s. Ze praten over hun praktijkervaring in de EU en gaan de discussie aan met studenten. Vorig jaar spraken o.a. Laurens Jan Brinkhorst (oud-minister van Economische Zaken), André Szász (oud-vicepresident De Nederlandsche Bank) en Corinna Wissels (Staatsraad, Raad van State).

 De gastcolleges vinden plaats in april en mei op de woensdag- en vrijdagmiddag. Het vak staat open voor tweede- en derdejaars bachelorstudenten van alle studierichtingen. Voorkennis is niet vereist: enthousiasme en interesse in de EU wel.

 Geïnteresseerd? Meld je uiterlijk woensdag 15 maart 2017 aan via een korte motivatiebrief aan vakcoördinator Pauline Vincenten, p.vincenten@law.leidenuniv.nl . Voor meer informatie, stuur een mail of bekijk de Studiegids.