Onderzoeksbeurzen voor het Europees Universitair Instituut (EUI) in Florence

Ben jij klaar voor postdoctoraal onderzoek? En doe je dat het liefst in een warm land? Dan is de onderzoeksbeurs aan het Europees Universitair Instituut in Florence misschien iets voor jou!

Europees Universitair Instituut

Het Europees Universitair Instituut (EUI San Domenico di Fiesole, Florence, Italië) is een internationaal instituut voor postdoctoraal onderwijs en onderzoek. Het doctoraalprogramma bereidt onderzoekers voor op het schrijven en verdedigen van een proefschrift. De PhD-graad van het EUI wordt internationaal erkend.

Het onderwijs- en onderzoeksprogramma van het EUI bestaat uit vier disciplines:

• geschiedenis en cultuurwetenschappen

• economische wetenschappen

• rechtswetenschappen

• politieke en sociale wetenschappen

We ontvangen elk jaar veel beursaanvragen voor onderzoek in politieke en sociale wetenschappen. Daarom stimuleren we aanvragen binnen de andere drie disciplines.

Beurzen

Elk jaar verdelen de EU-lidstaten en andere Europese nationale instanties ongeveer 150 beurzen onder de succesvolste kandidaten die onderzoek willen doen aan het EUI. In het academisch jaar 2017-2018 biedt de Nederlandse overheid aan tien studenten de mogelijkheid om een vierjarig doctoraalprogramma te volgen.

Voorwaarden

Je hebt een universitair doctoraal- of masterdiploma behaald.

Je beheerst Engels goed in woord en geschrift.

Je beheerst Duits, Frans, Italiaans, Portugees of Spaans goed als het onderzoek dit vereist.

Je hebt de Nederlandse nationaliteit of je voldoet per 31 januari 2017 aan de regels voor het ontvangen van Nederlandse studiefinanciering.

Je onderzoek past in het onderzoeksplan van een van de faculteiten van het EUI.

Wil je meer weten over de professoren en hun onderzoeksgebieden? Neem dan een kijkje op www.eui.eu.

Sluitingsdatum

Ben je geïnteresseerd en wil je een aanvraag doen voor het academisch jaar 2017-2018? Zorg ervoor dat jouw aanvraag vóór 31 januari 2017 online is ingediend bij het EUI.

Vragen?

Als je nog vragen over de beurs hebt, neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via eui@epnuffic.nl of kijk op www.wilweg.nl/eui.