Bijeenkomst ‘Werken bij de EU’: 1 december, meld je aan!

Ben je geïnteresseerd in een Europese loopbaan en wil je weten hoe je binnenkomt bij de EU? Wil je tips en meer weten over de selectieprocedure voor Europese ambtenaren? Of wil je vanuit de praktijk horen hoe het is om bij de Europese Commissie te werken?

Speciaal voor studenten van de Faculteit Governance and Global Affairs is er op 1 december een bijeenkomst ‘Werken bij de EU’ bij de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Den Haag. Schrijf je nu in!

Programma:

  • Presentatie: Werken bij de EU – Jasper de Boer (Ministerie van Buitenlandse Zaken)
  • Ervaringen uit de praktijk – Andreas Zenthöfer (Vertegenwoordiging Europese Commissie)
  • Q&A sessie door Jasper de Boer & Andreas Zenthöfer

Jasper de Boer is als voorlichter werkzaam bij WerkenbijdeEU – onderdeel van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Doel van dit onderdeel is het aantal Nederlanders werkzaam bij de EU-instellingen op peil te houden en de instroom te blijven bevorderen. Hij houdt zich bezig met voorlichting over de uiteenlopende carrièremogelijkheden bij de EU en het trainen van kandidaten die meedoen aan de verschillende selectieprocedures (concoursen).

Andreas Zenthöfer is economisch adviseur bij de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland. Hij werkt sinds 2011 voor de Europese Commissie, eerst in Brussel (DG ECFIN), en nu in Den Haag. Hij heeft deelgenomen aan het ‘nieuwe’ concours, de selectieprocedure die op dit moment gebruikt om als ‘official’ bij de EU te mogen werken. Ook zat hij aan de andere kant van de tafel: in het board van een concours, waarbij hij zelf interviews en assessments afnam.