Uitnodiging bijwonen Het Filosofisch Kwintet

filosofischkwintet

Studenten en collega’s van onze opleidingen worden uitgenodigd om bij de opnames te zijn van een nieuw seizoen Het Filosofisch Kwintet (www.human.nl/het-filosofisch-kwintet.html) van omroep Human (www.human.nl). Het Filosofisch Kwintet is een dialectisch gesprek van ongeveer een uur, tussen journalist Clairy Polak, filosoof Ad Verbrugge en drie relevante gasten. Het kwintet buigt zich dit jaar over het actuele thema onafhankelijkheid. De eerste aflevering over de onafhankelijkheid van de journalistiek zonden we in februari uit.

Later volgen nog vijf opnames over de onafhankelijkheid van:

  • ​Natiestaat (opname 26 juni, op Mag Het Licht Aan-festival, festivalticket vereist)
  • Wetenschap (opname 26 juni, op Mag Het Licht Aan-festival, festivalticket vereist)
  • Rechtspraak (opname 2 juli, Bimhuis Amsterdam)
  • Politiek (opname 2 juli, Bimhuis Amsterdam)
  • Financiële sector (opname 16 juli, Bimhuis Amsterdam)

Tijdens de opname Politiek worden vragen besproken als “Hoe staat de onafhankelijkheid van de politici onder druk”, “Van welke factoren moet een politicus onafhankelijk zijn”, “Is onafhankelijkheid wenselijk” en uiteraard meer vragen. Aan het einde van het gesprek hopen we het publiek en de kijkers van het programma aan het denken te hebben gezet. Wie weet ziet u zelfs een mogelijkheid om de opname in te zetten in het curriculum van uw opleiding. Op onze Facebook-pagina zullen we later bekend maken wie er te gast zal zijn bij het gesprek.

Snelheid is geboden, bij elke opname is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar! Verdere details over de opnames volgen later. De opnames vinden in ieder geval overdag plaats op bovenstaande data, in Amsterdam. Aanmelden voor de opnames Rechtspraak, Politiek en Financiële sector kan door het sturen van een mailtje naar hetfilosofischkwintet@human.nl. Vermeld daarbij graag naam, om welke aflevering het gaat, en om hoeveel plekken.