Zomerprogramma 2016 – Fulbright Center

Het Fulbright Center mag 10 kandidaten voordragen voor een intensief zomerprogramma rondom drie thema’s, milieu, sociaal ondernemen en maatschappelijke betrokkenheid: dé mogelijkheid voor Nederlandse jongeren om vijf weken lang zonder kosten te studeren aan een Amerikaanse universiteit. 

Het programma is bedoeld voor undergraduate studenten aan hogescholen en universiteiten die na deelname nog minimaal een een semester van hun opleiding moeten voltooien. De deelnemers dienen tussen de 18-25 jaar te zijn. Nederland mag 10 kandidaten voordragen, 4 voor sociaal ondernemen, 4 voor maatschappelijke betrokkenheid en 2 voor milieu: de uiteindelijke selectie vindt in Washington plaats. Er zijn ook deelnemers uit veel andere Europese landen. De deelnemers verbeteren hun Engelse spreek- en schrijfvaardigheid, volgen cursussen op het gebied van de onderwerpen en gaan op bezoek bij bedrijven en instellingen. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Het Fulbright Center richt zich bij de vooordracht op deelname van jongeren die minder vertegenwoordigd zijn in internationale programma’s. De gastuniversiteit houdt rekening met de verschillen in achtergronden (halal, kosjer, vegetarisch eten; kerk of moskee; gemengde of niet gemengde huisvesting).

De deadline voor aanmelding is 12 februari 2016, 12 uur ‘s nachts. Het programma begint eind juni 2016 en duurt 5 weken (de precieze data zijn nog niet bekend). De inschrijfformulieren en meer informatie zijn te vinden op onze website.