Landelijk Congres der Bestuurskunde, 20 en 21 mei

Op woensdag 20 en donderdag 21 mei 2015 vindt het Landelijk Congres der Bestuurskunde plaats. Dit tweedaagse congres wordt elk jaar in een andere studentenstad met de opleiding Bestuurskunde gehouden: dit jaar is de eer aan Nijmegen. De st. Stevenskerk en de Waagh zullen het decor vormen voor deze vijftiende editie van één van de belangrijkste bestuurskundige evenementen van het jaar.

Het thema van deze twee dagen is “Macht in bestuurlijk Nederland”. Heeft het aandienen van een vierde, vijfde en zesde macht (de ambtenarij, de media en de wetenschap) gevolgen voor onze klassieke trias politica? Deze vraag zal op het LCB beantwoord worden middels plenaire lezingen van onder andere Bernard Wientjes, tot vier maal toe uitgeroepen tot “Meest Invloedrijke Nederlander”, Roel Bekker, topambtenaar, en Laura van Geest, directeur van het Centraal Planbureau.

De middagen zijn gevuld met verscheidene workshops, die allemaal aan het fenomeen macht zijn gerelateerd – organisaties als Berenschot, Microsoft en Dröge & van Drimmelen zullen de congresbezoeker leren onderhandelen, lobbyen of speechen.

Op de woensdag wordt het programma aan elkaar gepraat door Frans Weisglas, oud-voorzitter van de Tweede Kamer en politicus voor de VVD. Op de donderdag neemt Jan Herman de Baas, bestuurskundige, de taak van dagvoorzitter op zich.

Het congres wordt jaarlijks door zo’n 500 studenten, (young-)professionals en wetenschappers bezocht. Voor de meest actuele programma-updates is het LCB te volgen op social media (Facebook, Twitter en LinkedIn).

Een dagkaart voor een student kost slechts een tientje: dit is inclusief lunch en borrel na afloop. Ga naar www.lcb.nl/inschrijven en koop je kaarten nu!